S velkou lítostí jsem přijal zprávu, že v městském parku v pákistánském Láhauru došlo poblíž dětského hřiště k teroristickému útoku, při kterém zemřelo na 70 osob a dalších dvě stě bylo zraněno. Co nejpříkřeji odsuzuji tento i všechny ostatní teroristické činy, ať jsou páchány kýmkoliv z jakékoliv příčiny.

Každá lidská bytost byla stvořena Všemohoucím Bohem a lidský život je proto posvátný. Každý teroristický útok je mnohonásobnou vraždou a musí být bezpodmínečně odsouzen. Tento výbuch navíc mířil zvláště na ženy a děti, které se v té době na místě nacházely, a o to víc je tato masová vražda nepřípustná a odsouzeníhodná.

Útok, který proběhl na Boží hod Velikonoční, kdy do parku přicházejí slavit členové pákistánské křesťanské menšiny, by měl mobilizovat všechny muslimské občany, aby zvýšili úsilí chránit všemi prostředky své spoluobčany z náboženských menšin.

Jedince, kteří se přihlásili k tomuto činu, bez ohledu na to, kdo tvrdí, že jsou, je třeba považovat za nelidské stvůry, v nichž nezbyl ani kousíček lidství.

Chci vyjádřit upřímnou soustrast všem, kdo při útoku ztratili své blízké a též prezidentu Pákistánu Mamnúnu Husajnovi, premiérovi Navázi Šarífovi a všemu pákistánskému lidu. Pozůstalým kéž dá Bůh sílu a zraněným brzké uzdravení.

 

Fethullah Gülen